petak, 1. siječnja 2016.
PUNJENE KREMENADLE
Sastojci 4 osobe
4 deblje kremenadle ( svinjece , telece ili pilece prsi )
150 g svijeze pikantne kobasice
1/2 crvene paprike
1 manji luk
1 rebro celera
1 snita kruha
100 g mesa rakovice ili surimi stapica
120 ml pileceg temeljca
sol i papar
1 zlica maslinovog ulja
Priprema
1.
Najprije napravi nadjev tako sto ces meso od kobasice natrgati na manje komade i preprziti uz mijesanje . Kobasicu dodaj nasjeckan luk , papriku i celer , pa dinstaj uz mijesanje dok povrce ne omeksa . Sve prebaci u zdjelu za mijesanje i dodaj kruh narezan na manje komade , narezane surimi stapice , sol i papar , te na kraju sve zalij sa temeljcom i dobro promijesaj . Ostavi sa strane do upotrebe .
2.
Kremenadle operi i dobro pobrisi , pa ostrim nozicem napravi djepice u svakoj . Napuni kremenadle pripremljenim nadjevom i otvore dobro ucvrsti cackalicom . Kremenadle pospi omiljenom kombinacijom zacina ( sol , papar , crvena mljevena paprika , cesnjak u granulama ) ili samo sol i papr . Meso lagano premazi sa zlicom ulja .
3.
Tavu dobro ugrij i prepeci kratko kremenadle dok dobiju lijepu boju . Prepecene kremenadle prebaci na pleh oblozen papirom za pecenje i peci 20 min na 200 stupnjeva . Peceno meso prebaci na servirni tanjur i serviraj sa pecenim povrcem po izboru ili salatom .
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar