PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

petak, 1. siječnja 2016.

PUNJENE KREMENADLE

Sastojci 4 osobe 4 deblje kremenadle ( svinjece , telece ili pilece prsi ) 150 g svijeze pikantne kobasice 1/2 crvene paprike 1 manji luk 1 rebro celera 1 snita kruha 100 g mesa rakovice ili surimi stapica 120 ml pileceg temeljca sol i papar 1 zlica maslinovog ulja Priprema 1. Najprije napravi nadjev tako sto ces meso od kobasice natrgati na manje komade i preprziti uz mijesanje . Kobasicu dodaj nasjeckan luk , papriku i celer , pa dinstaj uz mijesanje dok povrce ne omeksa . Sve prebaci u zdjelu za mijesanje i dodaj kruh narezan na manje komade , narezane surimi stapice , sol i papar , te na kraju sve zalij sa temeljcom i dobro promijesaj . Ostavi sa strane do upotrebe . 2. Kremenadle operi i dobro pobrisi , pa ostrim nozicem napravi djepice u svakoj . Napuni kremenadle pripremljenim nadjevom i otvore dobro ucvrsti cackalicom . Kremenadle pospi omiljenom kombinacijom zacina ( sol , papar , crvena mljevena paprika , cesnjak u granulama ) ili samo sol i papr . Meso lagano premazi sa zlicom ulja . 3. Tavu dobro ugrij i prepeci kratko kremenadle dok dobiju lijepu boju . Prepecene kremenadle prebaci na pleh oblozen papirom za pecenje i peci 20 min na 200 stupnjeva . Peceno meso prebaci na servirni tanjur i serviraj sa pecenim povrcem po izboru ili salatom . coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar