PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

subota, 30. siječnja 2016.

TORTICE OD CRNE I BIJELE ČOKOLADE

Ova pita ima zbilja dubok i zasitan okus čokolade. Dosta je jedan komad za zadovoljiti dnevnu dozu čokolade. Budući da meni dnevna doza nikad nije dovoljna, odrežem si i dva.

Nadam se da ćete slijediti moj primjer jer svi znamo da u čokoladi kalorije ne postoje. 😉

SASTOJCI:

Prhko tijesto:

150 g oštrog brašna
150 g glatkog brašna
prstohvat soli
150 g maslaca
2 jaja
hladna voda (po potrebi)

Svi sastojci moraju biti hladni. Brašna i sol pomiješajte. Utrljajte maslac da dobijete smjesu nalik krušnim mrvicama. Dodajte jaja i zamijesite tijesto. Nemojte previše mijesiti, samo da se sastojci spoje. Ako vam je smjesa presuha, dodajte 1-2 žlice hladne vode. Tijesto zamotajte u vrećicu i stavite u frižider na minimalno 30 minuta. Ohlađeno tijesto razvaljajte i premjestite u namašćen i pobrašnjen kalup promjera 26 cm. Vratite u frižider na još min. 30 minuta. Ohlađeno tijesto izbodite vilicom više puta, pecite na 180°C kratko, oko 10 minuta.
Pečeni ganache:

170 g čokolade
300 ml slatkog vrhnja
40 g meda
2 cijela jaja
1 žumanjak

Čokoladu nasjeckajte. Vrhnje i med zagrijte do vrenja, prelijte preko čokolade i ostavite 30-ak sekundi. Zatim dobro promiješajte da se sva čokolada otopi. Ostavite da se lagano prohladi. Jaja razmutite pjenjačom i umiješajte u smjesu s čokoladom. Ulijte smjesu na pečeno tijesto, vratite u pećnicu i pecite još 20 minuta na 170°C. Ohladite.

Ganache od bijele čokolade:

200 g bijele čokolade
200 ml slatkog vrhnja
50 g maslaca

Bijelu čokoladu nasjeckajte. Vrhnje zagrijte do vrenja i prelijte preko čokolade, dodajte maslac. Ostavite 30-ak sekundi, zatim dobro promiješajte da se čokolada otopi. Ostavite da se lagano prohladi i zatim prelijte preko ohlađene pite. Ohladite (najbolje preko noći da se u potpunosti stisne jer je bijeli ganache poprilično tekuć kada se pripremi).

Izvor: sweetheartsweets.com

Nema komentara:

Objavi komentar