PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

subota, 2. siječnja 2016.

GRANDISSIMO TORTA

Sastojci BISKVITI 18 bjeljanjaka 15 žlica šećera 24 žlice prženih mljevenih lješnjaka 6 žlica brašna 6 žlica kakoa 1 i pol prašak za pecivo KREMA 18 žumanjaka 180g šećera 2 margarina za kreme 100g prženih mljevenih lješnjaka 100g otopljene čokolade 2 žlice kuhane kave 400ml vrhnja za šlag Priprema 1. BISKVITI Mikserom mješati 6 bjelanjka postepeno dodavajući 5 žlica šećera dok ne postane čvrsto. U izrađene bjelanjke žlicom umješati 8 žlica mljevenih lješnjaka,pola praška za pecivo, 2 žlice brašna i 2 žlice kakoa. Smjesu istresti u okrugli kalup promjera 26cm i peći na 170°C dok ne porumeni. Ponoviti postupak još 2 puta. Trebaju biti 3 biskvita. 2. KREMA Mikserom pjenasto izmješati 18 žumanjaka i 180g šećera. Žumanjke zatim staviti kuhati na paru. Kad se krema zgusne skinuti s pare i ostaviti ju da se ohladi. U ohlađenu kremu dodati 2 margarina za kreme koja su stajala na sobnoj temperaturi. Kremu podijeliti na 3 jednaka dijela. U prvi dio umješati mikserom pržene mljevene lješnjake. U drugi dio umješati 100g otopljene čokolade. Čokoladu topiti s par kapi ulja i pomješati je s kremom kad se malo prohladi. U 3 dio umješati 2 žlice crne kuhane kave, može malo i taloga kave. OSTALO Izraditi 400ml vrhnja za šlag i podijeliti ga na 3 dijela. 3. SLAGATI 1. biskvit 2. krema s čokoladm 3. šlag 4. biskvit 5. krema s lješnjacima 6. šlag 7. biskvit 8. krema s kavom 9. šlag 4. SAVJETI Ako tortu želite ukrasiti fondanom onda ispeći još jedan biskvit ali od 3 bjelanjka, 2,5 žlica šećera, 4 žlice mljevenih lješnjaka, 1 žlicom kakoa, malo praška za pecivo i 1 žlicom brašna. Taj biskvit staviti preko zadnjeg sloja šlaga na torti. coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar