subota, 2. siječnja 2016.
GRANDISSIMO TORTA
Sastojci
BISKVITI
18 bjeljanjaka
15 žlica šećera
24 žlice prženih mljevenih lješnjaka
6 žlica brašna
6 žlica kakoa
1 i pol prašak za pecivo
KREMA
18 žumanjaka
180g šećera
2 margarina za kreme
100g prženih mljevenih lješnjaka
100g otopljene čokolade
2 žlice kuhane kave
400ml vrhnja za šlag
Priprema
1.
BISKVITI
Mikserom mješati 6 bjelanjka postepeno dodavajući 5 žlica šećera dok ne postane čvrsto. U izrađene bjelanjke žlicom umješati 8 žlica mljevenih lješnjaka,pola praška za pecivo, 2 žlice brašna i 2 žlice kakoa.
Smjesu istresti u okrugli kalup promjera 26cm i peći na 170°C dok ne porumeni.
Ponoviti postupak još 2 puta. Trebaju biti 3 biskvita.
2.
KREMA
Mikserom pjenasto izmješati 18 žumanjaka i 180g šećera.
Žumanjke zatim staviti kuhati na paru. Kad se krema zgusne skinuti s pare i ostaviti ju da se ohladi. U ohlađenu kremu dodati 2 margarina za kreme koja su stajala na sobnoj temperaturi.
Kremu podijeliti na 3 jednaka dijela.
U prvi dio umješati mikserom pržene mljevene lješnjake.
U drugi dio umješati 100g otopljene čokolade. Čokoladu topiti s par kapi ulja i pomješati je s kremom kad se malo prohladi.
U 3 dio umješati 2 žlice crne kuhane kave, može malo i taloga kave.
OSTALO
Izraditi 400ml vrhnja za šlag i podijeliti ga na 3 dijela.
3.
SLAGATI
1. biskvit
2. krema s čokoladm
3. šlag
4. biskvit
5. krema s lješnjacima
6. šlag
7. biskvit
8. krema s kavom
9. šlag
4.
SAVJETI
Ako tortu želite ukrasiti fondanom onda ispeći još jedan biskvit ali od 3 bjelanjka, 2,5 žlica šećera, 4 žlice mljevenih lješnjaka, 1 žlicom kakoa, malo praška za pecivo i 1 žlicom brašna.
Taj biskvit staviti preko zadnjeg sloja šlaga na torti.
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar