PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

subota, 2. siječnja 2016.

PITA S PILETINOM

Sastojci 10 osoba 500 g tankih kora za pitu 500 g pilećeg belog mesa 500 ml kisele pavlake 4 jajeta malo ulja 1 Prašak za pecivo Docela 1 kašika hlebnih mrvica 1 veća glavica crnog luka po ukusu mešavina biljnog začina Za premazivanje: 1 jaje 30 ml mleka Priprema 1. Glavicu luka sitno iseckati, piletinu samleti na mašini za mlevenje. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Sjediniti mleveno meso sa lukom, žumancima, praškom za pecivo, pavlakom i mrvicama pa dodati začine po ukusu i dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa. Na kraju dodati umućena belanca i polako varjačom promešati da se sve sjedini. 2. Kore za pitu podeliti na dva dela. Od prvog uzeti jednu koru, poprskati je uljem i prekriti drugom, te je premazati filom. Postupak ponavljati dok se ne utroši polovina kora i polovina fila i pažljivo urolati u štrudlicu. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još jednu štrudlicu. 3. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i poslagati štrudlice. Premazati ih smesom od umućenog jajeta i mleka. 4. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni. Izmedju 30-40 minuta. 5. Pitu prohladi i iseći. Poslužiti je još toplu. Posluživanje Umesto sveže piletine možete koristiti i pečenu. Ja sam koristila heljdine kore i bilo ih je 14 u pakovanju. coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar