PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

subota, 2. siječnja 2016.

PILETINA U MEDU I NARANDZI S POVRCEM

Sastojci 1 manje pile (1kg) 1 srednji komorac 12 prokulica 1 mrkva 2 crvena luka,2 cesnja cesnjaka 6 kasika mas.ulja,6 kas.sojinog sosa sok jedne vece narandze,olive po zelji 2 kasike meda,po zelji par datula ili suhih sljiva zacini : dumbir,cimet,safran,curcuma,curry idr. Priprema 1. Upalite pecnicu na 180c°.Prvo u zdjelici izmjesajte ulje,sojin sos,narandzin sok,med,sve nabrojane zacine i naravno jos dodajte sve sto volite jos od zacina.Ja sam dodala jos i mjesavinu provencijal mirodjije i crvenu mlj. papriku. 2. Piletinu zacinite sa soli i biberom,stavite je u zdjelu poprskajte sa malo ulja pa prelijte sa malo marinade koju ste pripremili.Piletnu u toku pecenja prelivajte sa marinadom koja vam je preostala (ostavite malo za povrce). 3. Povrce svo ocistite,operite pa isjeckati na srednje komade,pa u toku pola pecenja poredajte oko pileta i prelijte ostatkom marinade.(dodajte i po potrebi oko 50 ml vode) .Pecite sve ukupno oko 1h.Znaci piletinu samu pola sata,pa onda dodajte povrce i jos pola sata. Ja sam jos dodala par datula, suhih sljiva i crnih oliva pred kraj,a vi po zelji. Posluživanje Posluzite uz couscous,jecam,rizu. coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar