Ova pita je nastala za dane Blata koji se održavaju kod nas u Blatu.Smislila sam recept samo posvečeno Blatu u Zagrebu.Ako več Mađari imaju svoju Mađaricu zašto onda Blačani nebi imali svoju …još bolju verziju. Je malo kompliciranija ,ali tko ju jednom proba postane ovisan!
Sastojci
2 jaja
60dgk brašna ‘+ 4 žlice
Prašak za pecivo Docela
30dkg šečera,pec prašak ,vanilij šečer
100g bjele čokolade ,malo tamne
400g maslaca ili margarina
1 litra mlijeka
2 dcl vrhnja
Priprema
1.
60dkg brašna,2 jaja,2dcl vrhnja,200g maslaca(margarin)pecilni prašak kora limuna ,zamjesi tijesto ,prepolovi tijesto u jedno staviti žlicu kakaoa .svako tijesto prepoloviti i razvaljati na veličinu protvana ,i peči na poleđini cca10min na 200 svako tijesto (sveukupno 4 kore)
2.
Krema-1 litra mlijeka , 4 žlice brašna 30dkg šečera,
100dkg bjele čokolade, šaka mlijevenih oraha.
priprema kreme-karamelizirati šečer malo naliti mlijeko ali malo ostaviti za pomješati sa brašnom.Ukuhati krenu .kada se zgusne gotova je .Pola kreme dok je topla natrgati bjele čokolade ,a u drugi dio umješati orahe .na kraju umiksati maslac (200g) po 100g u svaku polovicu.
3.
slaže se kolač-tamna kora ,orah krema ,bjela kora ,svjetla krema,bjela kora ,orah krema ,tamna kora .Završavamo s time da ostatak svjetle kreme namažemo s vrha.
4.
Na svjetlu kremu dekoriramo tamnom rastopljenom čokoladom.
Izvor: coolinarika
Nema komentara:
Objavi komentar