Sastojci
TIJESTO:
6 bjelanjaka
6 zlica secera
100gr. kokosa
100gr. mljevenih orasa
1 prasak za pecivo
KREM:
6 zumanjaka
6 zlica secera
2 rebra kuhinjske cokolade
200gr. putera
200ml. slatkog vrhnja
2-3 slag pjene
Priprema:
1. Umutite 6 bjelanjaka sa 6 zlica secera u saum.Dodajte kokos,mljevene orase i prasak za pecivo.Mijesajte sa spatulom,zatim tijesto istresite u pleh i pecite u zagrijanoj pecnici na 190C oko 10-15 min.
2. 6 zumanjaca i 6 zlica secera kuhajte na pari dok se krema ne zgusne.Dodajte 2 rebra cokolade za kuhanje neprestano mijesajuci dok se cokolada ne otopi.Sklonite sa pare i ostavite da se ohladi.
3. Izmiksajte 200ml. slatkog vrhnja u slag i ostavite sa strane.
U hladan krem dodajte omeksali puter i miksajte.
Na kraju dodajte umuceni slag i mijesajte sa spatulom.
4. Krem staviti preko ohladenog tijesta a zatim slag pjenu.
Posluživanje
Recept sam pokupila od moje sestre Stefice prilikom boravka u Rijeci…
Izvor: coolinarika
Nema komentara:
Objavi komentar