PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

srijeda, 20. siječnja 2016.

NUGAT KOLAČ

Torta koju sam osmislila tako sto sam spojila okuse koje volim. Jako je ukusna,kremasta i zakusita.I najvaznije, treba vam samo pola sata da je napravite :)
Sastojci

6 bjelanaka
100 gr šećera u prahu
150 gr mljevenih lješnjaka
3 žlice brašna
500 gr mascarponea ( 250 + 250 za dvije kreme )
300 gr nutele
300 gr bijele linolade

Priprema

1. 6 bjelanjaka izmiksati u cvrsti snijeg, dodati 100 g secera u prahu, 150 g mljevenih ljesnjaka (ili grubo sjeckanih),3 zlice brasna. Izmiksati, staviti u tepsiju (onu najvecu od pecnice) koju ste prekrili papirom za pecenje.
Peci na 170°C – 15-17min.

Za to vrijeme napravite dvije kreme.
Tamna krema: 250 g mascarponea izmiksati sa 300 g Nutelle.
Svijetla krema: 250 g mascarponea izmiksati sa 300 g bijele linolade.
Tamnu kremu raspodijelite na 2 jednaka dijela.

Peceni,vruci biskvit razrezati po duzini na 3 jednaka dijela.
Okrenuti ga na krpu,odlijepiti papir.
Slagati biskvit-tamna krema,biskvit-svijetla krema,biskvit-tamna krema.
Posuti komadicima cokolade,sjeckanim ljesnjacima,cime god volite.

Izvor: coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar