Ovdje nije izmišljena topla voda, ali je provjeren recept za tortu ako nemate puno vremena za pripremu. Torta za sve prigode, velika i izdašna, okus savršenstvo.
Sastojci:
20 osoba
Kore:
2 pakovanja gotovih tamnih kora za tortu (ja koristim Vincinni)
Zaljev za kore:
500ml čokoladnog mlijeka Z’bregov
Čokoladna krema:
1000ml vrhnja za šlag Hulala (800ml za kremu+200ml za ukrašavanje)
800g čokolade za jelo i kuhanje Konzum
Čokoladna glazura:
100g čokolade za jelo i kuhanje Konzum
1 kašika margarina
1 kašika mlijeka
1 kašika ulja
Priprema:
Za čokoladnu kremu:
800 ml vrhnja za šlag ugrijati u lončiću pazeći da ne provrije. Skloniti s vatre i u vruće staviti na kocke izlomljenu čokoladu. Miješati dok se čokolada potpuno ne otopi u vrhnju. Kremu je najbolje napraviti večer prije kako bi se dovoljno stegla u frižideru preko noći.
Svaku koru (ima ih ukupno 6) natopiti čokoladnim mlijekom i premazati pripremljenom čokoladnom kremom. Na kraju cijelu tortu premazati kremom.
Ukrašavanje:
Ostalih 200ml vrhnja za šlag izmutiti mikserom u čvrst člag i ukrasiti rubove torte. Za čokoladnu glazuru otopiti sve sastojke (ulje stvaviti na kraju) i preliti po gornjem dijelu torte. Ne trebate se bojati da će glazura curiti po torti jer će je spriječiti šlag kojim je torta ukrašena.
Napomena.
Ukoliko torta nije ni za kakvu posebnu prigodu mozete još pojednostaviti pripremu tako što ćete tortu samo premazati kremom, bez pravljenja glazure i ukrašavanja. Vrlo često pravim ovu tortu i u pola mjere.
izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar