Podloga:
2 bjelanjka
1 kasika soka od limuna
300 gr. secera
Fil:
eurokrem
keks sa filom
500 ml. vrhnja za slag
voce po vasoj zelji
4 kasike secera
Priprema
Izmutite bjelanjke,dodajte sok od limuna i secer pa nastavite sa mucenjem dok nedobijete finu kremu .
Istresite na pouljenu tepsiju pecite na niskoj temperature,da se vise susi.
Kad je podloga gotova,prohladite je pa premazite eurokremom.
Keks namacite u mlijeko i redajte preko eurokrema.
Vrhnje za slag izmutite sa secerom.
Keks izlomite i dodajte slagu.
Dodajte i nekog voca (ja sam grozdje)
Kremu istresite preko keksa i po vrhu ukrasite vocom ili lomljenim keksom.
Ostavite u frizider dase potpuno ohladi pa posluzite se
Slika i recept su autorsko djelo Nihade Kopić i uz njenu dozvolu postavljeni na bhvijesti.com
Nema komentara:
Objavi komentar