Sastojci
Kora :
6 jaja ;
6 kašika šećera ;
10 kašika mljevenih oraha;
3 kašike brašna;
1 kašika ulja ;
1/2 praška za pecivo.
I fil :
300gr mljevenog keksa ;
300ml soka po želji ;
250gr margarina ;
250gr šećera u prahu.
II fil :
4 kesice pudinga od vanilije ;
1l mlijeka ;
20 kašika šećera ;
250gr margarina ;
200gr čokolade.
I još :
sok za natapanje kore ;
200gr jafa keksa ;
200gr piškota ;
2 šlag kreme za ukrašavanje.
Priprema
1.
Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati sve ostale sastojke i ispeći koru.
Toplu koru natopiti sokom od pomorandže.
2.
300gr mljevenog plazma keksa zakuhati sa 300ml soka. Posebno umutiti margarin sa 250 gr šećera u prahu, pa sjediniti sa keksom.
3.
Puding skuhati u mlijeku i šećeru. U ohlađen puding dodati izrađeni margarin.
Ovaj fil podijeliti na 2 dijela.
U jedan dio dodati 200gr otopljene čokolade, a drugi ostaje žut.
4.
Na natopljenu koru staviti prvi fil od keksa.
Preko toga rasporediti jafa keks, natopljen u soku.
Preko jafe ide prvi dio drugog fila (žuti fil), a preko toga 200gr piškota natopljenih u soku.
Na kraju ide fil sa čokoladom.
5.
Tortu završiti umućenom šlag kremom i ostaviti u frižideru da se dobro stegne.
preuzeto: coolinarika
Nema komentara:
Objavi komentar