PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

utorak, 19. siječnja 2016.

BIJELI ANĐEO

SASTOJCI :
kore za rozen tortu 1 pakovanje (1o komada),
puding od vanile 5 kom,
šlag sa vodom 300 gr,
bela čokolada 100 gr,
mleko u prahu 100 gr,
mleko 1.5 lit,
margarin 250 gr (po želji sa aromom vanile),
kisela pavlaka 2 komada,
šecer u prahu 50 gr,
-šćecer kristal 16 kašika,
pecčeni lešnik 150 gr
PRIPREMA :
Žuti fil:
Razmutiti 5 kesica pudinga sa mlekom.
Staviti mleko da se kuva i zasladiti sa 16 kašika šecera.
Kada krene da vri umešati razmućeni puding uz neprestano mešanje.
Pred sam kraj kada počne puding da se zgušnava ubaciti izlomljenu belu čokoladu.
Ostaviti fil da se ohladi.
U meduvremenu umutiti penasto jedan margarin sa prah šećerom u dubljem sudu.
Dodati 100 g mleka u prahu. Mutiti dok se masa dobro ne sjedini.Kada se puding ohladi dodavati ga po malo u razmuceni maragarin uz neprestano mucenje.
Beli fil:
Umutiti šlag sa prethodno ohlađenom vodom
– Prekinuti mešanje sa mikserom
Dodati 2 kisele pavlake i uz blago mešanje sa špatulom sjediniti.
Ređanje :
Red rozen kora Žuti filPecene lešnike (ne skroz sitno iseckane)Beli filPa opet kore, žuti fil, lešnike, beli fil…… Svaki put kada stavite koru blago pritisnuti da bi se fil ravnomnerno rasporedio.Ukrasiti po želji.
Prijatno!
Recept preuzet uz dozvolu autora Milice Božić
IZVOR: http://milicinakuhinja.blogspot.com/

Nema komentara:

Objavi komentar