petak, 1. siječnja 2016.
UMAK OD GLJIVA
Sastojci 4 osobe
350 g gljiva: šampinjona ili drugih
1 žličica Vegete Natur
1/2 žličice Senf estragon Podravka
1 žličica brašna
0,05 dl belog vina
1 žlica kiselog vrhnja
1 čen ćešnjaka
0,05 dl vode
mlevenog bibera i soli po ukusu
malo seckanog peršuna
Priprema
1.
Pripremiti sve sastojke. Gljive iseći na krupnije šnite i prodinstati oko 5 minuta dok ne porumene. Dodati žličicu vegete, žličicu brašna i sve sjediniti. Naliti sa 0,05 dl belog vina (ili jedna rakijska čašica) i isto toliko vode. zatim dodati jedan protisnut ćen ćešnjaka, pola žličice senfa, biber, sve promešati. Dodati veliku žlicu kiselog vrhnja i sve sjediniti. Ne ustežite se da probate i dodajte soli prema ukusu ako je potrebno. Pazite jer ste već stavili vegetu. Pospite seckanim peršunovim listom. Prijatan tek!
Posluživanje
Odlićno se slaže sa svim vrstama pečenog mesa.
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar