PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

petak, 1. siječnja 2016.

UMAK OD GLJIVA

Sastojci 4 osobe 350 g gljiva: šampinjona ili drugih 1 žličica Vegete Natur 1/2 žličice Senf estragon Podravka 1 žličica brašna 0,05 dl belog vina 1 žlica kiselog vrhnja 1 čen ćešnjaka 0,05 dl vode mlevenog bibera i soli po ukusu malo seckanog peršuna Priprema 1. Pripremiti sve sastojke. Gljive iseći na krupnije šnite i prodinstati oko 5 minuta dok ne porumene. Dodati žličicu vegete, žličicu brašna i sve sjediniti. Naliti sa 0,05 dl belog vina (ili jedna rakijska čašica) i isto toliko vode. zatim dodati jedan protisnut ćen ćešnjaka, pola žličice senfa, biber, sve promešati. Dodati veliku žlicu kiselog vrhnja i sve sjediniti. Ne ustežite se da probate i dodajte soli prema ukusu ako je potrebno. Pazite jer ste već stavili vegetu. Pospite seckanim peršunovim listom. Prijatan tek! Posluživanje Odlićno se slaže sa svim vrstama pečenog mesa. coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar