Potreban materijal:
1 pakovanje kora za rozen tortu
250g šećera
200ml vode
200g mlevenog pečenog kikirikija
100g mlevenog posnog keksa
250g margarina
glazura
100g posne čokolade za kuvanje
3 kašika ulja
malo seckanog pečenog kikirikija za posipanje
Priprema:
Prokuvati vodu i šećer pa prelite time sjedinjeni mleveni kikiriki i mleveni keks. Umutiti penasto margarin i pomešati sa prethodnom, vrućom masom i sve zajedno izmiksirati. Rozen kore filovati ovim filom u tankom sloju. Poslednju koru ne filovati. Pritisniti nekim težim predmetom odozgo i ostaviti da se lepo stegne. Za glazuru otopiti čokoladu za kuvanje sa uljem i premazati kolač odozgo. Posuti seckanim kikirikijem i ostaviti da se glazura stegne.
Recept je isproban sa bloga „Taste of life“.
Nema komentara:
Objavi komentar