PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

subota, 2. siječnja 2016.

BROWNIE

Sastojci 130 grama čokolade 60% kakaa 110 grama putra 3 kom jaja 100 grama šećera 80 grama sjeckanih oraha 40 grama pekan oraha sjeckanih 80 grama Pšenično glatko brašno Podravka 30 grama Gussnela Dolcela (gustina) 1/2 male žličice Prašak za pecivo Docela 1 kom Vanilin šećer Dolcela Priprema 1. Otopite maslac i čokoladu i smlačite ih. 2. Žumanjke izmiksajte sa šećerom. Od bjelanjaka izmiksajte snijeg. 3. U izmiksane žumanjke dodajte smlačen i otopljen maslac i čokoladu. Postepeno lagano umiješajte, brašno pomješano sa gustinom, praškom za pecivo, sjeckane orahe. 4. Na kraju lagano ručno ili na najmanjoj brzini na mikseru dodajte snijeg od bjelanjaka. 5. Smjesu stavite u podmazan pobrašnjen manji lim. Odozgo pospite sa sjeckanim pekan orasima, ja sam posula sa običnim orasima. 6. Pecite na 160 - 180 C 30 minuta. 7. Hladan kolač izrežite i uživajte. 8. Dobar tek ! coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar