subota, 2. siječnja 2016.
BROWNIE
Sastojci
130 grama čokolade 60% kakaa
110 grama putra
3 kom jaja
100 grama šećera
80 grama sjeckanih oraha
40 grama pekan oraha sjeckanih
80 grama Pšenično glatko brašno Podravka
30 grama Gussnela Dolcela (gustina)
1/2 male žličice Prašak za pecivo Docela
1 kom Vanilin šećer Dolcela
Priprema
1.
Otopite maslac i čokoladu i smlačite ih.
2.
Žumanjke izmiksajte sa šećerom. Od bjelanjaka izmiksajte snijeg.
3.
U izmiksane žumanjke dodajte smlačen i otopljen maslac i čokoladu. Postepeno lagano umiješajte, brašno pomješano sa gustinom, praškom za pecivo, sjeckane orahe.
4.
Na kraju lagano ručno ili na najmanjoj brzini na mikseru dodajte snijeg od bjelanjaka.
5.
Smjesu stavite u podmazan pobrašnjen manji lim. Odozgo pospite sa sjeckanim pekan orasima, ja sam posula sa običnim orasima.
6.
Pecite na 160 - 180 C 30 minuta.
7.
Hladan kolač izrežite i uživajte.
8.
Dobar tek !
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar