nedjelja, 3. siječnja 2016.
ŠTRUDLA OD SIRA
astojci
1 kore (meni najdraže Clarum-plave)
1 sir (Vindija,okruglo pakiranje sa zelenim poklopcem)
1 vrhnje za sir Vindija (mogu i 2 obična vrhnja)
4 jaja
sol
ulje
Priprema
1.
Pomiješati sir ,4 jaja,malo soli i jedno vrhnje u kremastu masu .Vindijin sir mi je najbolji jer je kremast i bez grudica.Ja miješam pjenjačom .
Jednu koru namazati uljem,na nju staviti drugu koru koju također premažemo uljem.Treću isto mažemo uljem te stavljamo sir.Obavezno idu 3 kore.Sir mažemo po cijeloj kori i zatim zarolamo.Moramo pripaziti da sir rasporedimo na 4 jednaka djela za mazanje..Treba paziti da se prije pripreme kore prebroje jer im nije isti broj u pakiranju.To ovisi od proizvođača.Od Clarum kore slažem po 4 štruce.Ispadaju 2 štruce po 3 lista a dvije štruce od 2i pol lista jer ih u paketu ima 11 komada.
Štruce slažemo na masni papir i između njih ostavljamo za 1 prst razmaka .Uljem premažemo sve 4 štruce.Jedno vrhnje dobro izmješamo vilicom i premažemo nauljene kore.
Pečemo u pećnici na 180 C dok malo ne porumene.
Dobar tek !
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar