PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

nedjelja, 3. siječnja 2016.

ŠTRUDLA OD SIRA

astojci 1 kore (meni najdraže Clarum-plave) 1 sir (Vindija,okruglo pakiranje sa zelenim poklopcem) 1 vrhnje za sir Vindija (mogu i 2 obična vrhnja) 4 jaja sol ulje Priprema 1. Pomiješati sir ,4 jaja,malo soli i jedno vrhnje u kremastu masu .Vindijin sir mi je najbolji jer je kremast i bez grudica.Ja miješam pjenjačom . Jednu koru namazati uljem,na nju staviti drugu koru koju također premažemo uljem.Treću isto mažemo uljem te stavljamo sir.Obavezno idu 3 kore.Sir mažemo po cijeloj kori i zatim zarolamo.Moramo pripaziti da sir rasporedimo na 4 jednaka djela za mazanje..Treba paziti da se prije pripreme kore prebroje jer im nije isti broj u pakiranju.To ovisi od proizvođača.Od Clarum kore slažem po 4 štruce.Ispadaju 2 štruce po 3 lista a dvije štruce od 2i pol lista jer ih u paketu ima 11 komada. Štruce slažemo na masni papir i između njih ostavljamo za 1 prst razmaka .Uljem premažemo sve 4 štruce.Jedno vrhnje dobro izmješamo vilicom i premažemo nauljene kore. Pečemo u pećnici na 180 C dok malo ne porumene. Dobar tek ! coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar