PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

ponedjeljak, 4. siječnja 2016.

SOČNE ORAH KOCKE

Sastojci Biskvit (kalup 24) 2 jaja 80 g šećera 30 g Kakaa u prahu Dolcela 150 ml ulja 150 ml mlijeka 60 g mljevenih oraha 150 g glatkog brašna 1 žličica praška za pecivo naribana korica naranče 5 ml vanilin ext. 60 g ribane tamne čokolade Fil izmrvljena kora biskvita 30 ml ruma 50 g tamne čokolade 20 g maslaca 100 ml vruće vode 150 g đema od jagode 50 g mljevenih oraha naribana korica naranče Čokoladna glazura 70 g tamne čokolade 50 g mliječne čokolade 150 ml vrhnja za šlag Priprema 1. Za biskvit odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke istucite sa 50 g šećera u čvrst snijeg. Žumanjcima dodajte preostalih 30 g šećera i istucite dok ne udvostruče volumen. Dodajte polako ulje,mlijeko,arome,koricu naranče. Povežite mikserom. Dodajte prosijano,brašno,prašak za pecivo,kakao. Povežite mikserom i na kraju dodajte mljevene orahe i ribanu čokoladu. Spojite špatulom ,pa umiješajte snijeg od bjelanjaka ručno. Pecite na 180C-25 min ili na 170C-35 min. Provjerite čačkalicom. Ohladite pečeni biskvit i prerežite na pola. Prvu koru stavite na pladanj za serviranje i malo navlažite sa vodom i rumom cca 50 ml vode i 1 žlica ruma.Više navlažite rubove. 2. Za fil izmrvite drugu koru biskvita. Na laganu vatru stavite maslac i čokoladu i miješaljte dok se maslac i čokolada ne otopi. Ulijte vruće na izmrvljeni biskvit,dodajte vruću vodu đem,rum,orahe i koricu naranče pa povežite (najbolje vilicom )sve sastojke. Mora vam biti više kremasta smjesa,ako je gusto stavite još malo vode ili soka naranče. 3. Premažite fil preko biskvita. Preporučam slaganje u obruču da možete ljepo namazati fil. Staviti na hlađenje da se malo fil stegne. 4. Na ohlađeni fil izlijte čokoladnu glazuru. Za glazuru topite čokoladu u vrhnju za šlag na laganoj vatri. Dekorirati po želji. coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar