utorak, 5. siječnja 2016.
SALATA OD BIJELOG GRAHA I TUNE
Sastojci
1 konzerva sitnijeg kuvanog pasulja
1 konzerva tunjevine u komadima
šaka rukole
1 manji crveni luk sečen na koturove
Preliv:
1/2 limuna - sok i ribana korica
1/2 češnja belog luka
1-2 kašike ulja oceđenog od ribe (ili maslinovog)
1/2 kašičice senfa
po ukusu soli i tucanog crnog bibera
Priprema
1.
Pasulj iz konzerve isprati i ostaviti da se malo ocedi. Rukolu poređati kružno u činiju za serviranje. Oceđen pasulj sipati u sredinu činije i raširiti ga po celoj površini sve do rukole. Ribu ocediti (ako je tunjevina u ulju sačuvati ga za preliv), pa komade rasporediti preko pasulja. Luk iseći na kolutove i poređati preko salate.
2.
U manjoj teglici promešati limunov sok, senf, beli luk, so, biber i ulje od ribe. Ako je riba bila u sopstvenom soku (salamuri), sipajte hladno ceđeno maslinovo. Sadržaj promućkati.
3.
Ribu i pasulj preliti prelivom i poslužiti.
Naravno da salata može da se pravi od pasulja koji sami skuvate. Meni je zgodnije ovako, pogotovo kada nisam raspoložena za kuvanje. Ko ne voli rukolu neka je zameni čvrćom zelenom salatom..
Posluživanje
Ukus salate je bolji nego što se očekuje, svi sastojci se odlično slažu! Može da bude i samostalan obrok. :)
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar