PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

utorak, 5. siječnja 2016.

PRILOG OD KROMPIRA I ŠAMPINJONA

Sastojci 3 osobe 350 g krompira 2 manja paradajza (oko 150 g) 100 g šampinjona mala kašika (ravno punjena) vegete mala kašika (ravno punjena) Chilija mljevenog Podravka pola male kašike bibera pola male kašike origana pola male kašike Slatke mljevene crvene paprike Podravka pola male kašike kurkume so po ukusu 50 g putera maslinovo ulje Priprema 1. Krompir oguliti i narezati na manje komade pa kuhati 10 minuta u slanoj vodi. Paradajz narezati na manje komade, šampinjone na četvrtine ili polovice ovisno o njihovoj veličini. 2. Suhe začine pomiješati u zdjelici. Procijediti krompir pa ga istresti u zdjelu, dodati gljive i paradajz te začiniti pripremljenom mješavinom začina. Po ukusu se može još posoliti. Sve skupa istresti u vatrostalnu posudu premazanu maslinovim uljem. Odozgo poredati kriške putera i još malo nauljiti. 3. Peći 40 minuta na 220 stepeni. Ja sam zadnjih deset minuta pokrila folijom coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar