PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

utorak, 5. siječnja 2016.

BISTRA JUHA

Sastojci 12 osoba 1 kom. stare kokoši (da joj se vide sve kosti i prebroje rebra) po 300gr celera,peršuna,paštrnjaka,mrkva/šargarepa 1 glavica. luka sa korom zapečenog na ploči list kupusa ,kelja veza peršunovog lista +celerovog lista 2 kom srednjeg krompira ZA GOVEĐU JUHU 1KG Govedine od flama i kosti 1/2kg goveđeg mesa ostali dodaci su isti Priprema 1. Meso operemo pa ga stavimo u vrelu vodu i prokuhamo .Kad voda zavri ocedimo i ponovo operemo. Lonac u kom smo prokuhali meso mora biti dobro opran da se odstrani ona pjenica i crna zgrušana skrama od krvi i kostiju . Meso vratiti u lonac ,naliti vode da meso bude potopljeno ( skoro do vrha) i dodati oprano i očišćeno povrće te kuhati na laganoj vatri oko dva i pol sata ,dok se kuha pobirati pjenicu koja se na površini stvara . Što se meso duže kuha juha je bistrija . 2. Pri kuhanju treba znati : 1.Mrkva i ostalo povrće se nesmije strugati, već guliti jer tako manje pušta svoju boju . 2.Juha se soli zadnjih pola sata kuhanja ,znači na kraju . 3.uz ove dodatke možete dodati po ukusu lovor, biber u zrnu ,majčinu dušicu . 4.Stalno treba dolivati vodu u kosti jer meso i kosti moraju biti stalno prekriveni vodom 5.BUJON se kuva od 3-do 6 sati na tihoj vatri i kad je gotov može se ohladiti i zalediti u male posudice pa čuvai u frižideru 7 dana ili u zamrzivaču . 3. Kad je Juha gotova mora se procediti kroz najsitnije cedilo /sito ili gazu da bi ostala bistra .U ovako skuhanu juhu dodaju se rezanci ,knedle ili riža po želji . coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar