PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

utorak, 5. siječnja 2016.

GRASAK SA TELECOM KOLJENICOM

Sastojci 1 kasika putera 1 glavica luka 400-500 gr telece koljenice isjecene na kriske ili teletine s kostima 2 kasike koncentrata paradajza 2 kasike teleceg bouillona 1 mrkva sitno isjeckana (ili 1 kasika suhog povrca za supu) 1 kg smrznutog graska 2 kasicice crvene paprike,vegeta,so persun Priprema 1. Luk sitno isjeckati i izdinstati ga na puteru.Meso isjeci na komadice pa ga zajedno sa kostima dodati u serpu s lukom i dinstati da porumeni.Dodati koncentrat paradajza i zaliti sa 1,5 l vode.Pustiti da prokuha pa zatim dodati teleci bouillon,sjeckanu mrkvu ili suho povrce za supu,grasak i crvenu papriku.Kuhati na laganoj vatri 90 min.Po potrebi dosipati vode i na kraju pustiti da se tecnost reducira na gustinu koju zelite.Dodati vegetu,so i persun. coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar