utorak, 5. siječnja 2016.
GRASAK SA TELECOM KOLJENICOM
Sastojci
1 kasika putera
1 glavica luka
400-500 gr telece koljenice isjecene na kriske ili teletine s kostima
2 kasike koncentrata paradajza
2 kasike teleceg bouillona
1 mrkva sitno isjeckana (ili 1 kasika suhog povrca za supu)
1 kg smrznutog graska
2 kasicice crvene paprike,vegeta,so
persun
Priprema
1.
Luk sitno isjeckati i izdinstati ga na puteru.Meso isjeci na komadice pa ga zajedno sa kostima dodati u serpu s lukom i dinstati da porumeni.Dodati koncentrat paradajza i zaliti sa 1,5 l vode.Pustiti da prokuha pa zatim dodati teleci bouillon,sjeckanu mrkvu ili suho povrce za supu,grasak i crvenu papriku.Kuhati na laganoj vatri 90 min.Po potrebi dosipati vode i na kraju pustiti da se tecnost reducira na gustinu koju zelite.Dodati vegetu,so i persun.
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar