PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

nedjelja, 3. siječnja 2016.

NUGAT KOLAČIĆI

Sastojci Tijesto 250 g glatkog brašna 125 g maslaca 160 g mljevenih badema ili lješnjaka 80 g šećera u prahu 5 ml vanilia ext. sitno ribana korica limuna prstohvat soli Čokoladna glazura 100 g tamne čokolade 4 žlice ulja 3 žlice vode Priprema 1. Bademe blanširajte,odvojite od korice osušite i sameljite. Ako koristite lješnjake isti je postupak. Meni su bademi puno jednostavniji,jer im se korica jako brzo skida za razliku od lješnjaka. Maslac i šećer tucite dok maslac ne postane kremast. Dodajte ostale sastojke i lagano promiksajte. Dobit ćete mrvičastu smjesu koju istresite na plastificiranu foliju i preko floije pritišćući rukama sjedinite smjesu u tijesto. Staviti u hladnjak na 1 sat. Izvadite iz hladnjaka,pričekajte da tijesto se malo opusti,razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi preko pek papira ili plastificirane folije i izrezujte krugove. Neka budu od 5mm debljine i promjera 5 cm,nemojte raditi jako tanke jer će se mrviti. Stavite na pleh za pečenje i na 25 minuta u hladnjak prije pečenja. Pecite na 170C oko 7-10 minuta. Moraju vam ostati svijetli. Ostavite u plehu da se ohlade pa ih vadite i spajajte đemom od jagoda. Za glazuru topite čokoladu sa uljem i vodom. Na sredinu malom žličicom stavite čokoladnu glazuru u obliku kruga. Pospite sjeckanim bademima ili listiće badema poslažite u oblik cvijeta. Ako koristite lješnjake dekorirajte sjeckanima lješnjacima. Ja sam ih pola radila sa pola bez glazure. Od ove smjese iziđe oko 45-50 keksića. Posluživanje Poslužite uz kavu ili čaj. coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar