PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

nedjelja, 3. siječnja 2016.

GULAŠ SA GLJIVAMA

Sastojci 1 kg junetine ili govedine 6 kasika maslinovog ulja 1 glavica sitno sjeckanog luka 4 cesnja sitno sjeckanog bijelog luka 600 g sampinjona 4 lovorova lista 1/4 male kasike bibera u zrnu 1/4 male kasike tucane ljute paprike 1 mala kasika soli 2 male kasike vegete 2 kasike koncentrata paradaiza 4 solje vode Priprema 1. Meso izrezati na vece kocke i malo proprziti na zagrijanom maslinovom ulju minut-dva.Dodati 2 solje vruce vode i kada pocne da kuha smanjiti na srednju temperaturu i kuhati oko 25 minuta i dok ne nestane vode. Zatom dodati luk i prziti desetak minuta.Dodati bijeli luk,paradaiz i zacine i na kratko proprziti. 2. Dodati ostatak vode i kada pocne da kuha dodati sampinjone koje ste izrezali na 2-3 komada ovisno od velicine i kada pocne da kuha ,kuhati na laganoj vatri uz povremeno mijesanje 30 minuta. coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar