nedjelja, 3. siječnja 2016.
GULAŠ SA GLJIVAMA
Sastojci
1 kg junetine ili govedine
6 kasika maslinovog ulja
1 glavica sitno sjeckanog luka
4 cesnja sitno sjeckanog bijelog luka
600 g sampinjona
4 lovorova lista
1/4 male kasike bibera u zrnu
1/4 male kasike tucane ljute paprike
1 mala kasika soli
2 male kasike vegete
2 kasike koncentrata paradaiza
4 solje vode
Priprema
1.
Meso izrezati na vece kocke i malo proprziti na zagrijanom maslinovom ulju minut-dva.Dodati 2 solje vruce vode i kada pocne da kuha smanjiti na srednju temperaturu i kuhati oko 25 minuta i dok ne nestane vode.
Zatom dodati luk i prziti desetak minuta.Dodati bijeli luk,paradaiz i zacine i na kratko proprziti.
2.
Dodati ostatak vode i kada pocne da kuha dodati sampinjone koje ste izrezali na 2-3 komada ovisno od velicine i kada pocne da kuha ,kuhati na laganoj vatri uz povremeno mijesanje 30 minuta.
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar