PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

nedjelja, 3. siječnja 2016.

ČOKOLADNA TORTA SA KRUŠKAMA

Sastojci 25 dkg Glatkog brašna Podravka 5 dkg maslaca ili margarina 2 jaja 8 dkg šećera 2 dl mlijeka limunova korica 1 vrećica Praška za pecivo Docela nekoliko žlica soka od kompota masnoća i brašno za kalup 1 manja staklenka kompota od krušaka 2-3 žlice ruma 15 dkg čokolade za kuhanje kap-dvije ulja Priprema 1. U zdjelu prosijte brašno i dodajte mu prašak za pecivo. Istucite jaja sa šećerom, pomalo umiješajte u njih mlijeko. Ulijevajte, miješajući, u brašno. Operite limun i naribajte koricu u tijestu. Dodajte otopljeni margarin i toliko soka od kompota da dobijete žitko tijesto. Namastite i pobrašnite kalup, ulijte tijesto i stavite ga peći na srednju temperaturu. 2. Pecite najmanje pola sata na srednjoj temperaturi. Pečeni biskvit preokrenite na tacnu i ohladite ga. Dio soka od kompota pomiješajte sa rumom i natopite biskvit. 3. Ocijeđene kruške narežite na tanke ploškice koje poslažete na biskvit. 4. GLAZURA OD ČOKOLADE: Natrgajte čokoladu u posudicu, a nju smjestite u nešto veću posudu s vodom i polagano zagrijavajte. Miješajte. Kad se čokolada otopi do kraja dodajte kap-dvije ulja zbog sjaja pa prelijte tortu i kruške. Posluživanje Poslužite tortu ohlađenu. Po želji je ukrasite tučenim slatkim vrhnjem. coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar