nedjelja, 3. siječnja 2016.
ČOKOLADNA TORTA SA KRUŠKAMA
Sastojci
25 dkg Glatkog brašna Podravka
5 dkg maslaca ili margarina
2 jaja
8 dkg šećera
2 dl mlijeka
limunova korica
1 vrećica Praška za pecivo Docela
nekoliko žlica soka od kompota
masnoća i brašno za kalup
1 manja staklenka kompota od krušaka
2-3 žlice ruma
15 dkg čokolade za kuhanje
kap-dvije ulja
Priprema
1.
U zdjelu prosijte brašno i dodajte mu prašak za pecivo.
Istucite jaja sa šećerom, pomalo umiješajte u njih mlijeko. Ulijevajte, miješajući, u brašno. Operite limun i naribajte koricu u tijestu. Dodajte otopljeni margarin i toliko soka od kompota da dobijete žitko tijesto. Namastite i pobrašnite kalup, ulijte tijesto i stavite ga peći na srednju temperaturu.
2.
Pecite najmanje pola sata na srednjoj temperaturi. Pečeni biskvit preokrenite na tacnu i ohladite ga. Dio soka od kompota pomiješajte sa rumom i natopite biskvit.
3.
Ocijeđene kruške narežite na tanke ploškice koje poslažete na biskvit.
4.
GLAZURA OD ČOKOLADE:
Natrgajte čokoladu u posudicu, a nju smjestite u nešto veću posudu s vodom i polagano zagrijavajte. Miješajte. Kad se čokolada otopi do kraja dodajte kap-dvije ulja zbog sjaja pa prelijte tortu i kruške.
Posluživanje
Poslužite tortu ohlađenu. Po želji je ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar