PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

ponedjeljak, 4. siječnja 2016.

DELIKATESNI GULAŠ

Sastojci 6 osoba 500 g junetine 1 žlica Vegete 1 žlica Vegete slatka paprika mix 50 g sušene slanine 50-100 ml bijelog vina 100 g ukiseljenih lučica (kapula) 500 g mladog krumpira 2 žlice ulja 250 g šampinjona 1 žličica šećera 1 žlica Gussnela Dolcela peršin Priprema 1. Junetinu narežite na kocke, pomiješajte s Vegetom i Vegetom slatka paprika mix i ostavite neka kratko odstoji. 2. Na žlici ulja popecite sitno nasjeckanu slaninu i dodajte meso. Prelijte vinom i pokriveno pirjajte oko sat vremena uz povremeno dolijevanje vode. 3. Posebno na preostalom ulju popecite krumpir narezan na manje dijelove, dodajte šampinjone narezane na četvrtine, pa kad tekućina ispari dodajte šećer i dobro isprane kapulice. Sve dodajte mesu i pirjajte još 20-30 minuta. 4. Na kraju sve prelijte vodom (oko 500 ml), umiješajte Gussnel razmućen u malo vode, kratko prokuhajte i pospite nasjeckanim peršinom. Posluživanje Delikatesni gulaš poslužite uz valjuške od krumpirova tijesta ili zelene rezance. Savjet Narezanu junetinu možete marinirati u 150 ml crnog vina, a dalje je pripremajte prema receptu. coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar