ponedjeljak, 4. siječnja 2016.
DELIKATESNI GULAŠ
Sastojci 6 osoba
500 g junetine
1 žlica Vegete
1 žlica Vegete slatka paprika mix
50 g sušene slanine
50-100 ml bijelog vina
100 g ukiseljenih lučica (kapula)
500 g mladog krumpira
2 žlice ulja
250 g šampinjona
1 žličica šećera
1 žlica Gussnela Dolcela
peršin
Priprema
1.
Junetinu narežite na kocke, pomiješajte s Vegetom i Vegetom slatka paprika mix i ostavite neka kratko odstoji.
2.
Na žlici ulja popecite sitno nasjeckanu slaninu i dodajte meso. Prelijte vinom i pokriveno pirjajte oko sat vremena uz povremeno dolijevanje vode.
3.
Posebno na preostalom ulju popecite krumpir narezan na manje dijelove, dodajte šampinjone narezane na četvrtine, pa kad tekućina ispari dodajte šećer i dobro isprane kapulice. Sve dodajte mesu i pirjajte još 20-30 minuta.
4.
Na kraju sve prelijte vodom (oko 500 ml), umiješajte Gussnel razmućen u malo vode, kratko prokuhajte i pospite nasjeckanim peršinom.
Posluživanje
Delikatesni gulaš poslužite uz valjuške od krumpirova tijesta ili zelene rezance.
Savjet
Narezanu junetinu možete marinirati u 150 ml crnog vina, a dalje je pripremajte prema receptu.
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar