PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

ponedjeljak, 4. siječnja 2016.

PATLIDŽANI NA SICILIJANSKI NAČIN

Sastojci 4 osobe 1 kg patlidžana 200 g polutvrda sira (livanjskog, mladog paškog sira ili kačkavalja) sol Crni papar mljeveni Podravka Za umak: 100 ml maslinova ulja 1 kg rajčica 3 češnja češnjaka Bosiljak sušeni Podravka Origano sušeni Podravka šećera po potrebi 1 žlica Vegete Za posipavanje: 2 žlice parmezana Priprema 1. Patlidžane operite, uzdužno narežite na deblje ploške pa vrhom noža zarežite mesni dio patlidžana u obliku mrežice. 2. Ovako pripremljene patlidžane stavite u slanu kipuću vodu i kuhajte oko 5 minuta. Ploške patlidžana kuhajte dio po dio, ne sve najedanput. 3. Kuhane patlidžane izvadite na upijajući papir, ocijedite i ohladite. Dok se patlidžani hlade, pripremite umak od rajčica. 4. Rajčice operite, kratko uronite u kipuću vodu i ogulite. Rajčice očistite od sjemenki i narežite na kockice. 5. Na maslinovu ulju kratko popecite češnjeve češnjaka koje ste uzdužno prepolovili. Zatim češnjak izvadite, dodajte pripremljene rajčice i pospite bosiljkom, origanom, paprom i Vegetom. Ako su rajčice kiselije, dodajte šećera po potrebi i pirjajte oko 15 minuta. 6. Sir naribajte i rasporedite po površini ploški ohlađenih patlidžana, popaprite ih pa preklopite. Zatim nadjevene patlidžane složite u nauljenu vatrostalnu posudu, prelijte umakom od rajčica i pospite ribanim parmezanom. 7. Stavite u zagrijanu pećnicu na 220°C i pecite 10-15 minuta. Posluživanje Ovako pripremljene patlidžane poslužite tople kao predjelo. Savjet Ovo jelo bit će vrlo ukusno ako patlidžane poslužite na prepečenim kriškama kruha, tzv. brusketama. Mala tajna Meso patlidžana zarezano u obliku mrežice omogućuje bolju savitljivost i prožimanje s umakom od rajčica. coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar