Sastojci:
Za prhko tijesto:
125 g Oštrog brašna Podravka
½ žličice Praška za pecivo Dolcela
prstohvat soli
60 g maslaca
30 g šećera
Za biskvit:
6 jaja
150 g šećera
150 g maslaca
150 g Lino lade Jaffa
30 g Kakaa u prahu Dolcela
40 g Glatkog brašna Podravka
½ žličice Praška za pecivo Dolcela
1 Cimet šećer Dolcela
1 Vanilin šećer Dolcela
200 ml slatkog vrhnja
150 g grubo mljevenih badema
Za kremu:
1 Krema za kolače
500 ml mlijeka
100 ml Šlaga
200 ml Šlaga
Srebrne perlice Dolcela
Priprema:
Brašnu dodajte prašak za pecivo, sol, šećer, žumanjke i na listiće narezan maslac. Zamijesite tijesto i ostavite u hladnjaku 30 minuta. Tijesto razvaljajte i stavite na dno kalupa za torte (Ø 24 cm).
Bjelanjke odvojite od žumanjaka, a zatim ih stucite u čvrsti snijeg. Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte.
Dodajte pripremljenu Lino ladu, zatim brašno izmiješano s kakaom i praškom za pecivo, cimet šećer i vanilin šećer.
Šlag 5 + istucite da dobijete čvrst šlag. U posudu ulijte mlijeko, dodajte sadržaj
vrećice kreme za kolače i miješajte električnom miješalicom da dobijete kremu.
Dodajte otopljenu čokoladu i istučeni šlag 5 +. Kremu odmah nanesite na tortu u kalupu, poravnajte i stavite u hladnjak da se hladi oko 2 sata.
Šlag 5 + istucite i njime premažite tortu.
Posluživanje:
Prije posluživanja pospite srebrnim perlicama.
Savjet:
Tortu umjesto šlagom možete preliti čokoladnom glazurom i ukrasiti na isti način.
izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar