nedjelja, 3. siječnja 2016.
POHOVANE PUNJENE PALAČINKE
Sastojci 10 osoba
20 palacinki
1 casa kisele pavlake
200 grama sunke
100 grama suvog mesa
200 grama mrvljenog sira (ili fete)
50 grama pecenog susama
150 gr brasna
1 solja ulja
200-250 gr prezli
3 jaja
Priprema
1.
Izmesati pavlaku, sunku, suvo meso, sir i susam. Po zelji mozete dodati neki zacin.
2.
Stavljati punu kasiku smese od kraja palacinke prema sredini u sirini od 7-8 cm, preklopiti po duzini palacinku sa obe strane i urolati u malu rolnu.
3.
Napunjene palacinke valjati u brasno, jaja i prezle, pa redjati u nauljen pleh.
4.
Kuhinjskom cetkicom (ili kasikom), sipati malo ulja na svaku palacinku i peci na 200 stepeni 20 minuta.
Posluživanje
Po zelji, u fil mozete dodati kackavalj, kuvana jaja, majonez ili nesto drugo sto volite.
Prijatno!
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar