PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

nedjelja, 3. siječnja 2016.

POHOVANE PUNJENE PALAČINKE

Sastojci 10 osoba 20 palacinki 1 casa kisele pavlake 200 grama sunke 100 grama suvog mesa 200 grama mrvljenog sira (ili fete) 50 grama pecenog susama 150 gr brasna 1 solja ulja 200-250 gr prezli 3 jaja Priprema 1. Izmesati pavlaku, sunku, suvo meso, sir i susam. Po zelji mozete dodati neki zacin. 2. Stavljati punu kasiku smese od kraja palacinke prema sredini u sirini od 7-8 cm, preklopiti po duzini palacinku sa obe strane i urolati u malu rolnu. 3. Napunjene palacinke valjati u brasno, jaja i prezle, pa redjati u nauljen pleh. 4. Kuhinjskom cetkicom (ili kasikom), sipati malo ulja na svaku palacinku i peci na 200 stepeni 20 minuta. Posluživanje Po zelji, u fil mozete dodati kackavalj, kuvana jaja, majonez ili nesto drugo sto volite. Prijatno! coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar