PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

srijeda, 6. siječnja 2016.

LEDENE KOCKE

Sastojci Biskvit 7 bjelanjaka 7 žlica šećera u prahu 7 žlica brašna prstohvat soli 120 ml mlakog mlijeka Krema prva 7 žutanjaka 7 žlica šećera 5 žlica škrobnog brašna 750 ml mlijeka 250 gr margarina za kreme Krema druga 2 vrećice šlag pjene 250 ml mlijeka Priprema Bjelanjak i sol umutiti tako da se dobije čvrsti snijeg. U snijeg postepeno dodavati šećer i brašno i sve lagano umiješati. Smjesu za biskvit izliti u kalup promjera približno 24×24cm. Pećnicu zagrijati na 175*C i peći biskvit 10 minuta. Pečeni, još topli biskvit preliti s toplim mlijekom i ostaviti da biskvit skroz upije mlijeko. Biskvit ohladiti. Od žutanjaka, šećera, gustina i mlijeka skuhati kremu. Nakon što se krema skroz ohladila u nju dodati margarin izrezan na listiće pa kremu dobro promiješati (izmiksati) da bude skroz glatka. Kremu premazati preko ohlađenog biskvita. Na kraju umutiti šlag i premazati kolač. Prije posluživanja kolač dobro ohladiti (najbolje je ostaviti ga u hladnjaku preko noći). Izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar