četvrtak, 7. siječnja 2016.
ČOKOLADNI UŽITAK
30g crne čokolade, krupno seckane
1 kašičica sode bikarbone ili praška za pecivo
150g višenamenskog brašna
2 jaja
125g šećera
150g putera
180g crne čokolade
Priprema
Zagrejte pećnicu na 180oC. Podmažite pleh uljem i obložite papirom za pečenje. 2. Izlomite 180g crne čokolade na kocke. Stavite ih u vatrostalnu posudu ili posudu otpornu na toplotu pa ovu posudu stavite iznad veće posude sa ključalom vodom da bi se čokolada lepo rastopila. 3. Dodajte puter u rastopljenu čokoladu. Mešajte dok se puter ne rastopi i sjedini sa čokoladom. Pomerite sa vatre i umešajte šećer. 4. Umutite 2 jaja. Umešajte umućena jaja u čokoladnu masu. Prosejte brašno kroz krupno sito i dodajte mu sodu bikarbonu ili prašak za pecivo. Umešajte lagano u čokoladnu masu. Dodajte krupno izlomljene komade čokolade. 5. Sipajte masu u podmazani pleh obložen peki papirom. Pecite 20-30 minuta dok kolač ne bude čvrst na sredini. 6. Izvadite iz rerne, lagano ohladite i isecite na 16 kocki. Možete dodati šlag, lešnike, bademe, orahe, ušećereno voće. Kolač je veoma pogodan za decu.
Izvor: hranazadusu.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar