PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

srijeda, 6. siječnja 2016.

ŠVEDSKI KOLAČ

Nije poznato zašto je ovaj kolač nazvan švedskim. Možda zbog sastojaka, tradicije, izgleda… Svejedno, važno je jedino da je, s obzirom na sastojke i vrijeme koje zahtijeva njegova priprema, izvrstan. Sastojci: Za tijesto: 250 g maslaca 160 g šećera 4 žumanca 150 g Pšeničnog oštrog brašna 2 žličice Praška za pecivo 200 ml mlijeka Za nadjev: 280 g šećera u prahu 4 bjelanca 1 Vanilin šećer 200 g lješnjaka 400 ml slatkog vrhnja Priprema: Pjenasto izmiješajte maslac, šećer i žumanca. Posebno pomiješajte brašno s praškom za pecivo i naizmjence dodajite brašno i mlijeko u smjesu od maslaca. Dobivenu smjesu izlijte u posudu koju ste obložili namašćenim pek papirom. Bjelanaca istucite u čvrst snijeg, umiješajte šećer u prahu i vanilin šećer. Snijeg rasporedite po žutoj smjesi i pospite krupno rezanim lješnjacima. Stavite peći na temperaturu od 180°C oko 30 minuta. Pečeni kolač ohladite i prerežite na dva dijela po dužini. Polovicu premažite tučenim slatkim vrhnjem te prekrijte drugom polovicom tako da na gornjoj strani ostane sloj sa snijegom i lješnjacima. Posluživanje: Kolač poslužite dobro ohlađen. izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar