PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

srijeda, 6. siječnja 2016.

NOISETTE KOCKE

Maksimalno cokoladne i preukusne! Sastojci Biskvit 100g maslaca 75g secera 1 vanilin secer prstohvat soli 2 jaja 125g brasna 50g extra tamnog kakaa 2 kasicice praska za pecivo 150g pudinga od cokoade (gotov proizvod) 100g cokolade Za preliti biskvit 100ml mlijeka 2 kasike cokoladnog napitka (prah) tipa Nesquick Krema 500ml slatkog vrhnja 300g Milka noisette cokolade 200g mlijecne kuverture Priprema 1. Prvo pripremiti kremu, jer joj treba vremena za hladjenje. Zagrijati slatko vrhnje do vrenja, skinuti sa vatre i dodati na kocke nalomljenu cokoladu, mijesati da se potpuno otopi. Prebaciti u drugu zdjelu u ostaviti da se ohladi prvo na sobnoj temepraturi, a potom u frizideru najmanje 3-4 sata (najbolje je kremu napraviti dan prije). Ohladjeno umutiti cvrsto i stavljati u spric sa zvjezdastim nastavkom malo veceg promjera (moj je 12 cm). Nanijeti na biskvit u oblicima po zelji :) 2. Za biskvit pjenasto umutiti maslac,secere i so. Mutiti da se sve dobro sjedini. Dodati jedno po jedno jajae, nakon svakog mutiti da se potpuno sjedini sa masom od maslaca.Brasno, kakao i prasak za pecivo prosijati zajedno u jednu zdjelu i pomijesati, te u 2-3 navrata dodati prethodnoj smjesi muteci laganom brzinom.Na kraju lagano pjenjacom sjediniti puding i naribanu cokoladu. 3. Tijesto izliti u pleh oblozen papirom za pecenje (dimenzije mog pleha su ca 25X20) i peci u prethodno zagrijanoj pecnici 20-25 minuta na 180*C. Provjeriti cackalicom! Biskvit preliti preljevom i potpuno ohladiti. 4. Za preljev ugrijati malo mlijeko i u njemu rastopiti coko-prah, te preliti preko biskvita. Posluživanje Znam da je ovo malo skuplja investicija,ali kod nas je Milka dosta jeftina…Za jeftiniju verziju skuhati jednostavno 2 pudinga od cokolade u pola litre mlijeka, u vruce umijesati 100g cokolade i ostaviti da se ohladi. U ohladjeno dodati 100g maslaca sobne temperature. Kolac pospipati gorkim kakaom. Ah da, i ovaj puding je vec gotovi onaj sto se moze naci u trgovinama, u casama. Izvor: coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar