srijeda, 6. siječnja 2016.
NOISETTE KOCKE
Maksimalno cokoladne i preukusne!
Sastojci
Biskvit
100g maslaca
75g secera
1 vanilin secer
prstohvat soli
2 jaja
125g brasna
50g extra tamnog kakaa
2 kasicice praska za pecivo
150g pudinga od cokoade (gotov proizvod)
100g cokolade
Za preliti biskvit
100ml mlijeka
2 kasike cokoladnog napitka (prah) tipa Nesquick
Krema
500ml slatkog vrhnja
300g Milka noisette cokolade
200g mlijecne kuverture
Priprema
1.
Prvo pripremiti kremu, jer joj treba vremena za hladjenje. Zagrijati slatko vrhnje do vrenja, skinuti sa vatre i dodati na kocke nalomljenu cokoladu, mijesati da se potpuno otopi. Prebaciti u drugu zdjelu u ostaviti da se ohladi prvo na sobnoj temepraturi, a potom u frizideru najmanje 3-4 sata (najbolje je kremu napraviti dan prije). Ohladjeno umutiti cvrsto i stavljati u spric sa zvjezdastim nastavkom malo veceg promjera (moj je 12 cm). Nanijeti na biskvit u oblicima po zelji :)
2.
Za biskvit pjenasto umutiti maslac,secere i so. Mutiti da se sve dobro sjedini. Dodati jedno po jedno jajae, nakon svakog mutiti da se potpuno sjedini sa masom od maslaca.Brasno, kakao i prasak za pecivo prosijati zajedno u jednu zdjelu i pomijesati, te u 2-3 navrata dodati prethodnoj smjesi muteci laganom brzinom.Na kraju lagano pjenjacom sjediniti puding i naribanu cokoladu.
3.
Tijesto izliti u pleh oblozen papirom za pecenje (dimenzije mog pleha su ca 25X20) i peci u prethodno zagrijanoj pecnici 20-25 minuta na 180*C. Provjeriti cackalicom! Biskvit preliti preljevom i potpuno ohladiti.
4.
Za preljev ugrijati malo mlijeko i u njemu rastopiti coko-prah, te preliti preko biskvita.
Posluživanje
Znam da je ovo malo skuplja investicija,ali kod nas je Milka dosta jeftina…Za jeftiniju verziju skuhati jednostavno 2 pudinga od cokolade u pola litre mlijeka, u vruce umijesati 100g cokolade i ostaviti da se ohladi. U ohladjeno dodati 100g maslaca sobne temperature.
Kolac pospipati gorkim kakaom.
Ah da, i ovaj puding je vec gotovi onaj sto se moze naci u trgovinama, u casama.
Izvor: coolinarika
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar