subota, 2. siječnja 2016.
KOLAČ S KREMOM OD RUMA
Sastojci
Biskvit
po želji
Kore:
2,5 dl vode
12,5 dkg margarina
15,5 dkg brašna
1 žličica šećera
6 jaja
Nadjev od višanja:
1 kompot od višanja
2,5 dl soka od višanja
5 dkg gustina
malo cimeta
10 dkg šećera
Krema od ruma:
2 želatine
6 žlica hladne vode
3,5 dl mlijeka
10 dkg šećera
2 vanilin šećera
750 ml slatkog vrhnja
malo ruma
Priprema
1.
Napraviti biskvit po želji. Ja sam pravila od 5 jaja, 5 kašika šećera, vanilin šećer, 1/2 praška za pecivo i 5 kašika brašna.
2.
Tijesto: vodu, margarin i malo šećera prokuhati i dodati brašno. Kuhati jednu minutu te skinuti sa vatre. Dobro ohladiti. U ohlađeno dodati šest jaja ali jedno po jedno. Podijeliti na dva dijela i peći dvije kore. Peći na 220C oko 15 minuta. Tijesto kada se ispeće biti će nepravilno puno brežuljaka.
3.
Nadjev od višanja: jedan kompot od višanja ocjediti i sačuvati 2,5dl soka. 4 žlice soka pomješati sa 5 dkg gustina. Ostatak soka zakuhati sa malo cimeta i šećera, a zatim u to dodati gustin i pustiti da kuha 1 minutu. U to dodati višnje i sve istresti na biskvit.
4.
Krema od ruma: dvije želatine pomješati sa 6 žlica hladne vode. Ostaviti 10 minuta da nabubri. Zakuhati 3,5dl mlijeka sa 10 dkg šećera i vanili šećerom. U vruće dodati želatinu i mješati dok se ne otopi. Ohladiti do mlakoga te dodati slatko vrhnje prethodno izradito sa malo ruma.
5.
Slaganje: biskvit-nadjev od višanja - zatim dio kreme od ruma pa kora - ostatak kreme od ruma i kora na kraju.
Posluživanje
Kolač dobro ohladiti i možete gornju koru posuti sa šećerom u prahu ili išarati sa čokoladom.
coolinarka.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar