PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

subota, 2. siječnja 2016.

KOLAČ S KREMOM OD RUMA

Sastojci Biskvit po želji Kore: 2,5 dl vode 12,5 dkg margarina 15,5 dkg brašna 1 žličica šećera 6 jaja Nadjev od višanja: 1 kompot od višanja 2,5 dl soka od višanja 5 dkg gustina malo cimeta 10 dkg šećera Krema od ruma: 2 želatine 6 žlica hladne vode 3,5 dl mlijeka 10 dkg šećera 2 vanilin šećera 750 ml slatkog vrhnja malo ruma Priprema 1. Napraviti biskvit po želji. Ja sam pravila od 5 jaja, 5 kašika šećera, vanilin šećer, 1/2 praška za pecivo i 5 kašika brašna. 2. Tijesto: vodu, margarin i malo šećera prokuhati i dodati brašno. Kuhati jednu minutu te skinuti sa vatre. Dobro ohladiti. U ohlađeno dodati šest jaja ali jedno po jedno. Podijeliti na dva dijela i peći dvije kore. Peći na 220C oko 15 minuta. Tijesto kada se ispeće biti će nepravilno puno brežuljaka. 3. Nadjev od višanja: jedan kompot od višanja ocjediti i sačuvati 2,5dl soka. 4 žlice soka pomješati sa 5 dkg gustina. Ostatak soka zakuhati sa malo cimeta i šećera, a zatim u to dodati gustin i pustiti da kuha 1 minutu. U to dodati višnje i sve istresti na biskvit. 4. Krema od ruma: dvije želatine pomješati sa 6 žlica hladne vode. Ostaviti 10 minuta da nabubri. Zakuhati 3,5dl mlijeka sa 10 dkg šećera i vanili šećerom. U vruće dodati želatinu i mješati dok se ne otopi. Ohladiti do mlakoga te dodati slatko vrhnje prethodno izradito sa malo ruma. 5. Slaganje: biskvit-nadjev od višanja - zatim dio kreme od ruma pa kora - ostatak kreme od ruma i kora na kraju. Posluživanje Kolač dobro ohladiti i možete gornju koru posuti sa šećerom u prahu ili išarati sa čokoladom. coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar