Sastojci
Krompir
Tjestenina u obliku masnica
Crni luk
Topljivi sir
Ulje
So, biber, suvi zacini
Priprema
1.
Krompir ocistiti, oprati, pa ga isjeci na malo vece kocke. Opet ga oprati, pa ga dobro osusiti.
Crni luk isjeci na manje kocke.
Sir izrendati na krupnoj strani renda.
2.
U dobro zagrijanom ulju isprziti krompir kao pomfrit. Ja sam pekla u aparatu za pomfrit.
U dubokoj tavi na malo ulja prziti isjeckan crni luk.
Tjesteninu skuvati po upustvu sa pakovanja.
3.
U tavi sa lukom dodati skuhanu i procjedjenu tjesteninu, zatim dodati isprzeni krompir. Posoliti, pobiberiti i dodati suve zacine po ukusu.
4.
Gotovo jelo servirati na tanji, posuti sa izrendanim topljivim sirom, pa malo izmjesat da se sir istopi.
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar