PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

utorak, 21. lipnja 2016.

DOMINO KOCKE

Sastojci
Za biskvit:
5 jaja
100 g šećera
100 g badema
20 g Oštrog brašna Podravka
1 Vanilin šećer Dolcela
4 žlice Nadjeva od višanja Podravka
Za kremu:
2 Šlag kreme čokolada Dolcela
2 Šlag kreme vanilija Dolcela
500 ml mlijeka
50 g grubo nasjeckanih badema
50 g grubo narezane mliječne čokolade
Priprema
1.
Odvojite žumanca od bjelanjaka, pa od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg.
2.
Žumancima dodajte šećer, vanilin šećer i izmiješajte u kremastu smjesu. Dodajte mljevene bademe, a zatim naizmjenično dodajte brašno i čvrsti snijeg od bjelanjaka.
3.
Pripremljenu biskvitnu smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen pleh (vel. 35×25 cm), a zatim je pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta.
4.
Za pripremu krema pripremite dvije dublje zdjele i u svaku ulijte po 250 ml hladnog mlijeka. U prvu uspite sadržaj vrećica šlag kreme s okusom vanilije i miješajte električnom miješalicom pet minuta, dok ne dobijete čvrstu kremastu smjesu.
5.
Na kraju umiješajte narezanu čokoladu. Na isti način pripremite šlag kremu od čokolade u koju umiješajte bademe.
Pečeni i ohlađeni biskvit premažite nadjevom od višanja. Žlicom ili slastičarskom vrećicom na ¼ biskvitne podloge uzdužno nanesite šlag kremu s okusom vanilije.
7.
Pokraj nje na isti način nanesite šlag kremu s okusom čokolade, zatim šlag kremu od vanilije, a potom ponovite postupak tako da dobijete uzdužne trake kreme širine oko 5 cm.
8.
Preostalu kremu od čokolade uzdužno nanesite na kremu od vanilije, a kremu od vanilije po čokoladnoj kremi.
Posluživanje
Kolač dobro ohladite te poslužite posut nasjeckanim bademima.
Savjet
Želite li još bržu verziju ove slastice, uzmite gotovu biskvitnu podlogu.

Izvor; coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar