PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

nedjelja, 19. lipnja 2016.

MOKA SIRUP KOLAČ

Sastojci  8 osoba
3 žličice kave u granulama
2 žlice tople vode
3 jaja
140 g smeđeg šećera
vrećica vanilije šećer bourbon
150 g otopljenog maslaca
100 ml mlijeka
žlica arome vanilije
180 g brašna
žlica kakaa
žličica praška za pecivo
na vrh žličice sode
prstohvat soli
Syrup:
120 g smeđeg šećera
140 ml vode
2 žličice kave u granulama
vrećica vanilija šećer bourbon
Priprema
1.
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Namastite i pobrašnite okrugli kalup promjera 18-20 cm.
2.
Otopite kavu u toploj vodi. U veću zdjelu stavite jaja s obje vrste šećera, miksajte oko 5 minuta.
3.
Zatim redom dodajte miksajući, kavu, otopljeni maslac, mlijeko i aromu vanilije
4.
Brašno, kakao, sodu,sol i prašak za pecivo prosijte, te lagano dodajte smjesi.
5.
Pecite oko 30 minuta, čačkalicom provjerite da li je kolač pečen.
6.
Otopite smeđi šećer s vodom i kavom, kad uzavre kuhajte ga još 2-3 minute na laganoj vatri.
7.
Kolač po površini nabockajte čačkalicom, te prelijte toplim sirupom. Ostavite malo sirupa, da možete preliti svaki komad prije posluživanja.
Posluživanje
Recept je iz knjižice Chocolate cakes, Women's Weekly, uz moje preinake.

Izvor; coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar