Potrebno:
Za biskvit:
4 jaja
1 jogurt
1 čaša šećera (od jogurta ili neki ekvivalent tome)
2 čaše brašna
1 dl mlijeka
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
1 žlica kakaoa
Za kremu:
50 dag bijelog kravljeg sira
500 ml vrhnja za šlag
4 vanilin šećera
5 žlica šećera
1 preljev za torte
3 dl soka od višanja (1 dl+1,5dl vode za preljev, a 2 dl za preliti biskvit)
Priprema:
Biskvit:
Posebno tući žumanjca sa šećerom i jogurtom dok ne postanu pjenasta.
Tada postepeno umiješati ostale sastojke i na kraju čvrsto istučena bjelanjca.
Pola smjese rasporediti po namašćenom i pobrašnjenom limu pa ga peći u pećnici oko 3 min.
Za to vrijeme u ostatak biskvitne smjese umiješati kuhačom žlicu kakaoa.
Izvaditi lim iz pećnice, rasporediti očišćene višnje te zaliti ostatkom biskvitne smjese. Poravnati kuhačom ravnomjerno i nastaviti peći oko 30 min.
Pečeni biskvit lagano poškropiti sokom od višanja.
Krema:
Posebno mikserom istući vrhnje za šlag, a posebno sir sa šećerom i vanilijom.
Pomiješati te dvije smjese u jednoličnu kremu.
Izrada:
Ohlađeni biskvit premazati kremom te preliti preljevom za tortu koji se složi prema uputi na vrećici samo sa jednim dijelom soka umjesto vode. OPREZ!: ne staviti previše soka jer će se grijanjem zapjeniti, pa preljev neće lijepo izgledati.
Poslužiti dobro rashlađeno i izrezano na kocke.
Dobar tek!
Izvor: recipeci.com
Nema komentara:
Objavi komentar