SASTOJCI
BEZE KORE
• 7 bjelanjaka
• 250 g šećera
• 1 žlica jabučnog octa
KREMA
• 500 ml slatkog vrhnja
• 300 g čokolade za kuhanje
PRIPREMA
Za beze kore
bjelanjke istući u čvrsti snijeg i uz neprestano, miksanje postupno dodavati šećer. Kada se šećer sasvim otopio dodati jabučni ocat.
Staviti peći u veliku tepsiju (od pećnice) obloženu papirom za pečenje i peći na 120 °C oko 60-70 minuta.
Za kremu
odvojiti 150 ml slatkog vrhnja i staviti ga kuhati. Kada vrhnje provri maknuti s vatre i staviti čokoladu. Neprestano miješati dok se čokolada sasvim ne otopi. Ostaviti hladati na sobnoj temperaturi i onda u hladnjak.
Preostalo slatko vrhnje istuči u čvrsti šlag.
Kada se čokoladna krema ohladila umiksati je u šlag.
Pečenu beze koru prerezati na pola i svaku slagati kora, krema, beze kora i na kraj krema.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar