SASTOJCI
BISKVIT
2 kom jaja
220 ml šećera
110 ml ulja
450 g brašna
1 pp
1 v. šečer
220 ml mlijeka
kakaa
KREMA
450 ml mlijeka
2 vanilija pudinga
5 žlica šećera
500 g svježeg sira
250 g masla
rum po želji
2 kom kiselo vrhnje
200 g čokolade za kuhanje
PRIPREMA
Pomiješati brašno sa pp.
Izmiksati jaja i šećere dodati mlijeko i ulje ,te ručno umiješati brašno sa pp.
Škroavadu obložiti sa papirom za pečenje, te izliti polovicu tijesta, ja sam to napravila odokativno , jer zbilja nije potrebno precizno odrediti polovicu.
Zatim u ostatak tijesta umiješati 1 žlicu kakaa.(kakao sam izradila u dvije žlice mlijeka da ne ostanu grudice).
Tamno tijesto žlicom rasporediti po svjetlom tijestu.
Peći 25-30 min na 175°
U 300 ml mlijeka otopite šećer, te zakuhajte. U ostatak mlijeka izradite puding ,ulijte u vrelo mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne.
Maslo izmiksajte i dodajte u ohlađen puding.
Na kraju dodajte sir.Po želji dodajte rum.Ja sam izgratala malo korice od limuna.
Premažite kolač.
Čokoladu otopite na pari i umiješajte vrhnje.Premažite preko sirnog nadjeva.
Ostavite bar 2 sata da se ohladi i nakon toga uživajte 🙂
POSLUZIVANJE
recept sam pronašla ovdje, jedinu izmjenu koju sam napravila je da sam u kremu stavila malo više šećera.Jer kad sam sve spojila meni nije bilo dovoljno slatko i dodala sam šećera u prahu 🙂
Nemojte da vas zbuni moj uvod ovo je recept za cijelu dozu, samo sam ja radila pola:)
Izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar