SASTOJCI :
Za testo :
2 jaja,
15og margarina (ja sam koristila margarin sa ukusom vanile),
1 vanilin šećer,
1 prašak za pecivo,
5oog brašna,
25og šećera,
5 kašika mleka,
1 narendana korica narandže ili limuna.
Za fil :
7oog višanja bez koštica,
5 kašika šećera,
1 vanilin šećer,
2~3 kašike griza.
Način rada
U brašno umešati prašak za pecivo i dodati šećer i vanilin šećer.
Margarin izdrobiti ili iseckati.
Dodati jaja i mleko.
Izrendajte koricu narandže i iseckajte čokoladu pa dodajte u posudu sa brašnom.
Zamesiti glatko testo.
U početku će vam biti potrebno malo više snage ali posle 5 minuta gnječenja i mešenja će postati lakše.
Ovo testo je odlično za trošenje negativne energije :D.
Podelite testo na dva dela.
Jedan deo rastanjite i postavite na dno posude za pečenje.
Što se tiče veličine pleha to je proizvoljno. Ako želite deblje testo koristite manji pleh i obrnuto.
Višnje ocedite i pomešajte ih sa šećerom i vanilin šećerom.
Preko kore rasporedite višnje i ravnomerno pospite griz po njima.
Drugi deo testa rastanjite oklagijom i preklopite višnje.
Lenju pitu pecite u zagrejanoj rerni na 2oo C oko 2o minuta ili dok ne porumeni.
Pre služenja pospite po piti šećer u prahu.
Nema komentara:
Objavi komentar