PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

utorak, 21. lipnja 2016.

HRSKAVA ROLADA S TIRAMISU KREMOM

Sastojci
Za tijesto:
60 g tamne čokolade
50 g maslaca
150 g smeđeg šećera
2 jajeta
1 žlica likera od naranče (cointreaua)
2 žlice mlijeka
150 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
1 Prašak za pecivo Dolcela
Za kremu:
1 Tiramisu krema Dolcela
250 ml hladnog mlijeka
70 g zdrobljenih pošećerenih badema
1 žlica instant-kave
Priprema
1.
Maslac i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte jaja i dobro izmiješajte. Dodajte čokoladu rastopljenu na pari i nastavite miješati. Zatim ulijte liker i mlijeko, uspite brašno i dobro izmiješajte.
2.
Pripremljenu smjesu izlijte u lim (36×25 cm) obložen pergamentnim papirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 13 minuta. Pečeni biskvit izvadite iz pećnice, maknite s lima i ostavite da se ohladi na papiru.
3.
Tiramisu kremu pripremite tako da u hladno mlijeko (250 ml) u kojem ste rastopili kavu uspete mješavinu za kremu i miješate 4-5 minuta najvećom brzinom. Odmah nakon toga lagano umiješajte zdrobljene bademe i premažite roladu.
4.
Uz pomoć pergamentnog papira savijte sve zajedno u valjak. Zamotajte papir oko rolade i ostavite da odstoji 1-2 sata u hladnjaku.
Posluživanje
Odstranite papir, roladu stavite na tanjur za kolače te je ukrasite čokoladom i zdrobljenim bademima. Poslužite dobro ohlađeno.
Mala tajna
Kratko zamrznutu roladu narežite na ploške. Između ploški stavite komadiće aluminijske folije pa ih zamrznite i koristite prema potrebi.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar