utorak, 21. lipnja 2016.
DVOBOJNO KREMASTO SAVRŠENSTVO
Sastojci
1 pakovanje zamrznutog lisnatog tijesta
2 Kreme za kremšnite Dolcela
1100 ml hladne vode
100 g čokolade za kuhanje
Za posipavanje:
šećer u prahu
Priprema
1.
Lisnato tijesto odmrznite i razdijelite na dva dijela. Oba komada lisnatog tijesta pojedinačno razvaljajte na pobrašnjenoj površini na veličinu lima za pečenje (40x31cm).
2.
Razvaljano tijesto prebacite u lim i pecite 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Kore ostavite da se ohlade 20-30 minuta.
3.
U visoku posudu ulijte 550 ml hladne vode do 15 °C. U vodu uspite sadržaj vrećice Kreme za kremšnite i promiješajte. Masu miješajte električnom mješalicom srednjom brzinom 5 do 6 minuta.
Postupak ponovite i s drugom kutijom Kreme za kremšnite, a na kraju u nju umiješajte toplu rastopljenu čokoladu da dobijete tamnu kremu.
5.
U tepsiju (veličine 38×22 cm) stavite koru lisnatog tijesta, premažite je svijetlom kremom, na nju nanesite tamnu kremu i poklopite drugom korom tijesta, koju ste prethodno narezali na kocke.
Posluživanje
Pripremljene kremšnite stavite u hladnjak oko 2 sata i prije posluživanja ih pospite šećerom u prahu.
Savjet
Ovako pripremljene kreme možete bez tijesta poslužiti kao desert u čašama.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar