PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

ponedjeljak, 20. lipnja 2016.

INTERKONTINENTALNA TORTA

SASTOJCI
1 kora(treba tri)
• 5 belanaca
• 5 kašika kristal šećera
• 7 kašika mlevenih oraha
• 4 kašike brašna
osnovni fil
• 15 žumanaca
• 20 kašika šećera
• 15 kašika brašna
• 1 litra mleka
• 400 gr margarina
• 300 gr mlevenih oraha
• 300 gr čokolade crne
• 100 gr čokolade bele
još
• 300 gr šlaga
• 3 dcl kisele vode
PRIPREMA
za koru umutiti belanca pa dodavati kašiku po kašiku šećera i imutiti u črstu masu, dodati brašno i mlevene orahe i polako ručno izmešati, u pleh staviti pek papir ,sipati masu i peći na srednjoj temperaturi, ovo je jedna kora ponoviti isto još dva puta, pleh je dimenzije 33×25 cm.


za fil umutiti žumanca sa šećerom da bude penasto, pa dodati brašno i malo mleka od 1 l, a ostalo mleko staviti da se kuva i kad prokuva sipati polako žumanca, nesme biti jaka temperatura da ne bih zagorelo, kad je kuvano skloniti sa strane i kad se skroz ohladi dodati margarin i sve lepo sjediniti, podeliti fil na 3 dela, i jedan staviti mlevene orahe, u drugi otopljenu crnu čokoladu, a u treći belu čokoladu.
kora-crni fil-kora-beli fil-kora -fil sa orasima-šlag
POSLUZIVANJE
torta je sočna i divnog ukusa
Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar