Sastojci
Za tijesto:
3 jaja
200 g šećera
100 ml ulja
150 ml mlijeka
150 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
½ vrećice Praška za pecivo Dolcela
150 g maka
Za premazivanje:
100 g Džema višnja Podravka
Za čokoladnu glazuru:
100 g čokolade
80 g maslaca
2 žlice šećera u prahu
3 žlice vode
Priprema
1.
Jaja i šećer pjenasto izmiješajte. Zatim umiješajte ulje, a naizmjenično dodajite brašno pomiješano s praškom za pecivo, mlijeko i mak.
2.
Dobro izmiješanu smjesu izlijte u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju pa pecite u pećnici zagrijanoj na 175°C oko 40 minuta.
3.
Za čokoladnu glazuru rastopite čokoladu, vodu i šećer na pari. Kad dobijete glatku masu, maknite s pare i umiješajte rastopljen maslac.
4.
Pečeni kolač ohladite, premažite džemom od višanja i prelijte čokoladnom glazurom.
Posluživanje
Kolač narežite na kocke i ukrasite čokoladnim ukrasima.
Savjet
Rastopite marmeladu s malo vode kako biste lakše i ravnomjernije premazali kolač.
Nema komentara:
Objavi komentar