PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

petak, 17. lipnja 2016.

TURSKO PECIVO

Sastojci
1,5 šolja vode
1,3 šolja mlijeka
1 vrećica Instant kvasca Dolcela
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
3 šolje pšeničnog brašna Podravka
2 šolje integralnog brašna
2 kašike maslinovog ulja
i još:
1 žumance
po ukusu susam, lan, ćurokot...

Priprema
1.

Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto. Ostaviti na toplom, oko 40 minuta.
2.
Na pobrašnjenoj radnoj plohi, od tijesta oblikovati 2 lepinje ovalnog oblika. Rub treba biti lagano izdignut, a središnji dio zarežite. Ostavite 10-tak minuta prekriveno.

3.
Premazati umućenim žumancem, posuti sjemenkama.

4.

Peći na 200 C da porumeni.

5.

Pečeno pecivo ostavite par minuta prekriveno, pa poslužite!

Nema komentara:

Objavi komentar