Sastojci 8 osoba
1 pakovanje gotovih kora za pitu
8+2 komada jaja
100 g belog sira u kocki
1 l tekućeg jogurta
1dl + 2 kašike maslinovog ulja
po ukusu sitna morska so
1 kašika Kima Podravka
Priprema
1.
Okruglu tepsiju obložite papirom za pečenje. Na dno stavite dve i dve kore unakrst, da krajevi vire van tepsije.
U dublju posudu izlomiti 8 komada jaja, dodati sir u kocki i izdrobiti ga na krupnije komade. Dodati ulje, jogurt, so i sve lepo sjediniti u kompaktnu redju smesu.
Odvojite 2 kore za odozgo a ostatak kora gužvajte tako što uhvatite koru za sredinu okrenutu prema dole. Saviti čošak koji se dobije i staviti u tepsiju. Tako uradite sa svim korama. Smesu od sira i jaja prelijte preko složenih kora. Pkrite pitu sa 2 kore i ušuškajte. Posebno izlomite 2 jaja i dodajte 2 kašike ulja i malo soli i prelite pitu. Pospite odozgo kim. Izbockajte je nožem i stavite u zagrejanu rernu na 200 C stepeni da se peče.
2.
Kada pita porumeni izvadite je iz rerne i okrenite na veći tanjir, kao kada prevrćete burek. Ostavite pitu u tom položaju da se prohladiti. Uzeti drugi veći tanjir i staviti preko pite i opet je prevrnite na lice.
3.
Prijatno!
Posluživanje
Secite na parčiće po želji i poslužite.
Nema komentara:
Objavi komentar