četvrtak, 16. lipnja 2016.
ZAŠTO JE SIRUTKA TAKO ZDRAVA I KAKO SE KORISTI ZA REGENERACIJU JETRE
Surutka ili sirutka je tečnost koja se dobije iz kravljeg mlijeka prilikom izrade sira. Surutka je jako bogata mineralima, vitaminima, aminokiselinama, proteinima i drugim tvarima koje su zdrave za naš organizam.
Kako se radi o tekućini, znamo da ona brzo stiže do svih organa putem kojih se nadoknađuju mnogi nedostaci u našem organizmu. Zbog niske pH vrijednosti prijenos do organa je veoma brz i učinkovit.
U jednoj litri surutke možemo naći tek 360 kilokalorija, što je upola manje od kalorija koje možemo pronaći u jednoj litri svježeg mlijeka. Pored spomenutog, surutka u sebi sadrži i bjelančevine.
Minerali koje pronalazimo u surutki održavaju tonus stanica te sprečavaju visok krvni tlak, moždani udar i infarkt. Proteini sa druge strane sprečavaju osteoporozu, reguliraju kolesterol, zaustavljaju djelovanje zubnog kamenca, povećavaju mišićnu masu, jačaju imunitet, smanjuju stres i ono najvažnije, regeneriraju jetru.
Treba znati da intenzivna ishrana surutkom, u svim njenim originalnim ili derivatnim oblicima, dovodi do brže regeneracije bolesnih mjesta u organizmu.
Priprema sirutke je objašnjena na linku.
Kada se surutka redovno konzumira, ona će pomoći regeneraciji jetre. Naime, jetra je jedini organ u čovjeka koji ima sposobnost regeneracije, a surutka se pokazala kao najbolji prirodni lijek za pomoć kod regeneracije.
Potrebno je u dužem periodu svakodnevno piti surutku, barem 0,5 litra, a poželjno je i litru dnevno, a u tom periodu treba izbjegavati masnu hranu, alkohol, cigarete i druge materije koje oštećuju jetru.
Da bi se postiglo što bolje i brže izlječenje poželjno je u isto vrijeme redovno u ishrani upotrebljavati i mladi sir. Najbolje ga je jesti za doručak, i to na prazan stomak.
www.kakolijeciti.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar