PRATITE NAS I NA FACEBOOKU !

četvrtak, 16. lipnja 2016.

TORTA BEZ PEČENJA - KAO IZ VRHUNSKIH SLASTIČARNI

Preukusan je zaista.. Probajte, nećete se pokajati ;)
Sastojci
      Za koru:
     300g mlevenog keksa
     125g maslaca
     50-100ml hladnog mleka
      Za fil I:
     450g Ella sira
     500ml slatke pavlake
 

   
1 kesica želatina
 oko 200-230g šećera u prahu
     1 kesica vanilin šećera + malo arome vanile po želji
     1 kesica kremfixa
      Za fil II:
     450g malina
     2 kesice crvenog mlevenog želatina
     4-5 kašika šećera

Priprema
    Keks, mleko i maslac koji je bio nekoliko sati na sobnoj temperaturi, umesiti rukama i u kalup utapkati rukama za podlogu.
    Slatku pavlaku umutiti mikserom sa kremfixom. U drugoj posudi umutiti sir sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i kašikicom arome vanile. Spojiti ove dve smese.


   
Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti 10-tak minuta da nabubri. Zatim ga zagrevati na vatri do tačke ključanja (ne sme da provri). Sipati u smesu sa sirom i slatkom pavlakom i izmiksati sve zajedno, zatim fil staviti preko kore.
Maline (zajedno sa svojim sokom, ukoliko su pustile malo soka, dodati oko 2dcl vode) i šećer staviti da prokuvaju oko 10-tak minuta. 2 kesice želatina preliti sa 8 kašika hladne vode i ostaviti 10 minuta da nabubri. Zatim zagrevati do tačke vrenja, ali ne sme da proključa isto kao i u prethodnom postupku. Otopljen želatin dodati u posudu sa malinama i ostaviti oko sat vremena da se prohladi.
    Preliti fil II preko fila I i ostaviti u frižideru nekoliko sati da se sve stegne

izvor:www coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar