Sastojci
300 gr spageta
350 gr pileceg filea
zacin za piletinu
2 mlada luka
1 tikvica
1 crvena paprika
4 oguljena paradajza
1 kasika koncentrata paradajza
so,biber
mala soljica vode
svjezi bosiljak
Priprema
1.
spagete skuhati i ocijediti.Piletinu isjeci na komadice,dodati zacin za piletinu i izmijesati.Tikvicu oprati i isjeci na kockice,papriku takodje.Mladi luk isjeckati.Paradajz oguliti i ukloniti dio sa sjemenkama pa ga isjeckati.Na wok staviti par kasika ulja,zagrijati i isprziti piletinu da porumeni pa je izvaditi napolje.Na malo ulja prziti tikvicu i mladi luk,dodati papriku i paradajz i sve zajedno prziti par minuta zatim dodati vodu,koncentrat paradajza,so i biber i nasjeckan svjezi bosiljak.Dodati spagete i na srednje jakoj vatri prziti neprestano mijesajuci.
Nema komentara:
Objavi komentar