Sastojci
ZA LEPINJE:
kol'ko 'oces lepinja
1/2 solje kajmaka za jednu lepinju
1 jaje za jednu lepinju
kol'ko 'oces pretopa (sa dna tepsije, sto ostane posle pecenja mesa, ili po zelji)
NEODOLJIVI DODATAK:
kol'ko 'oces belog pileceg mesa
po ukusu sol i biber
kol'ko 'oces strafti slanine
i jos ulje za przenje
Priprema
1.
Lepinji odsecite poklopac, tako da ostane udubljenje u njoj, kao zdelica. U svaku stavite dve kasike pretopa, kajmak, a zatim i jaje. Izmesajte viljuskom. Vratite poklopac, pa ga dobro umocite u taj premaz, i ponovo otklopite. Stavite u zagrejanu rernu da se pece, poklopac pored, sa premazom na gore. Pecite na 200 stepeni C dvadesetak minuta, da jaje pocne dobijati boju, ali nemojte da prepecete. Kad je gotovo, izvadite iz rerne, pospite jos pretopom, i servirajte sa dodacima po zelji, poput dole navedenog, neodoljivog.
2.
Belo meso isecite na velicinu cevapa, pa ga posolite i pobiberite. Svaki komad umotajte u snite slanine, i przite na umerenoj vatri u tavi na ulju, par minuta sa svake strane, da slanina dobije boju, postane hrskava, i meso se ispece.
3.
Pre pecenja
4.
Ispecena
Posluživanje
Mere su u soljama od 2.5 dl.
Na slici je bez pretopa, dovoljno masnoce smo imali sa kajmakom i ovim neododljivim dodacima :)
Integralne lepinje
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar